Merítés díj
2022. 12. 17.

Egy ötlet szárnyakat kapott. Volt egy merész ötletem amit sokáig magamban dédelgettem, majd bátorságot vettem és elindultam feltérképezni a lehetőségeket. Diabéteszes gyermekek és családjaik körében azt láttam, hogy a kamaszkor a legnehezebb. Azon töprengtem mivel lehet egy kamaszra hatni. Ami biztos, hogy nem hegyi beszéddel ?. De a humor a nevetés az mindig segít. Az ötletem egy szórakoztató ifjúsági regény aminek a főszereplői 1-es típusú diabéteszesek. Felkértem a szinten Nyíregyházi szül

 
Felkértem a szinten Nyíregyházi születésű Ling-Balogh Ernát aki testvérként érintett, hogy jöjjön el velünk egy kamasz táborba és írjon nekünk egy regényt. Erna azonnal igent mondott és az alig fél éves babájával és férjével beolvadtak a táborba.
A könyv megszületett és a közel egy év alatt szárnnyal. Nagy örömmel értesültünk arról, hogy a Merítés díjra a zsűri beválasztotta a könyvet a jelöltek közzé. Erre a díjra nem lehet nevezni, kizárólag a zsűri véleménye alapján kerülnek be a könyvek. Az érzés, amikor kiderült, hogy ez a könyv nyerte el a zsűri értékelése alapján a díjat nem lehet leírni.
A humort amit szerettünk volna megcélozni, sikerült megvalósítani. Amivel a zsűri a bloggerek és az olvasók is egyetértenek. A díjat átadó Nikolett is elmondta, hogy ő is kicsit kételkedett mikor kézbe vette, hogy hogyan lehet szórakoztató egy könyv ami egy komoly témát dolgoz fel. De igen, lehet hiszen ő is olvasás közben végig kuncogja az egészet.
 
A célunk az volt, hogy a könyv mindenki számára szórakoztató legyen, a diabéteszeseknek és a nem diabéteszeseknek is. Most már biztosak vagyunk benne, hogy a célunk sikerült. A diabétesz egyáltalán nem zavaró, az egyensúlyt jól megtartotta az írónő. Akik eddig nem ismerték ezt a betegségét pont annyi információt kapnak a könyvből ami hasznos is lehet számukra.
Ifjúsági regény, de ajánljuk szülőknek pedagógusoknak és mindenkinek 12 éves kor felett. Több érintett szülőtől hallottuk, hogy ez a könyv segített neki a feldolgozásban.
A díj átadón nagyon büszkén ültem és hallgattam Ernát.
 
Ha még nem olvastad akkor itt megrendelheted.