Ha Kedd akkor Nyír-Diabet :)
2020. 11. 18.

A szabályok miatt nem találkozhatunk ezért hoztuk létre ezt a sorozatot.

 

 

Első alkalommal szeretet kezelő orvosunkat hívtuk meg. Aki arról mesélt nekünk, hogy amikor ő meglát egy cukorgörbét akkor mire figyel. Mi az első szempont, és hogyan építi fel a fontossági sorrendet. 

Érdekes volt, hallani, hogy hogyan szűri ki a rosszul korrigált hipot és, hogyan veszi észre amikor egy ételre rosszul adták be az inzulint. 

Nemcsak a szenzorosoknak volt érdekes előadás, mert a vércukormérő is készít ilyen görbét a mért adatokból. Megtudtuk, hogy mikor érdemes a 3,6,12 vagy 24 órás időtartalmú trendeket leolvasni. Pl. a 6 órás egy testmozgás után, hiszen a mozgás 6 órával is hatással lehet a vércukorértékre. De a szenzor nyilakról is beszélgettünk, hogy mikor nem kell korrigálni. 

 

Nagyon örülünk , hogy rátaláltunk erre a megoldásra, hiszen így a szobából ki se kell mozdulni és mégis tartalmas programban van részünk. Az előadás célja az, hogy interaktív legyen a jelenlevők kérdezzenek, bekapcsolódnak a  beszélgetésbe, éppen ezért nem rögzítjük. 

A diákat megosztom itt, de ez sajnos nem adja vissza a doktornő előadását. Igyekszünk azt is felvenni és megosztani veletek. Köszönjük Dr. Kántor Irénnek 

/uploads/2020/11/a-cukorgorbek--nyir-diabet-20201117.pptx

A sorozat folytatódik....  következő alkalom 2020.11.27 Fülöp Hajnalka aki a digitális térről fog beszélni. Ide nem csak a cukorbetegeket várjuk.