Főzőklub husvéti hangulatban
2023. 03. 20.

Főzőklub húsvéti hangulatban. Ezen a délutánon nemcsak kalácsot dagasztottunk és fontunk, hanem még tésztát is nyújtottunk.

A húsvét elmaradhatatlan étele a kalács, így mi is ezt készítettük. Az alapanyagokat előre kimértük, hogy ezzel is segítsük a munkát.

A kalács tésztájához zabliszt, fehér liszt és búzasikér keverékét használtuk, negyedannyi édesítőszert és cukormentes mandulatej volt az alapanyagok között. A kalácsok kakaós tölteléket is kaptak.

 

A tortellini készítését már sokan várták, amit durumlisztből készült. sonkás tölteléket és tejszínes mártást kapott. A tészta összeállítása nagyon egyszerű volt hiszen csak liszt, só és víz kellett hozzá. A nyújtáshoz 3 tészta nyújtó állt a rendelkezésünkre. Nagy feladatot vállaltunk, de tökéletesen sikerült mindenkinek megoldani. Az ételek mindenki számára meglepetést okozott, nem is gondolták volna, hogy tudnak ilyen finom töltött tésztát készíteni. Akik túl aprólékosnak találták a tortellinit ők raviolit készítettek

 

Az előtérben tojás festés várta a gyerekeket és szülőket.

 

A délutánon még köret kostólóban is részt vettek a családok. Bulgurt, árpát (gerslit), hajdinát, kölest, kuszkuszt, quinoat lehet kóstolni. Kértük őket, hogy 1-3-ig szavazzanak a legjobbra. A kostólásban 35 fő vett részt, a nyertes köret a gersli (árpa) lett, második a bulgur és a 3. helyezett a kuszkusz. A köles és quinoa többeknek is első helyre került, de a hajdina sem csalódott, hiszen ő is kapott szavazatokat.

.

A délután fantasztikus hangulatban telt, annak ellenére, hogy zsúfolt volt a tankonyha, hiszen 26 fő főzött együtt, akiket 12 önkéntes segített.

 

A következő alkalommal a piték kapnak főszerepet.

 

A kalács tésztájához zabliszt, fehér liszt és búzasikér keverékét használtuk, negyedannyi édesítőszert és cukormentes mandulatej volt az alapanyagok között. A kalácsok kakaós tölteléket is kaptak.

 

A tortellini készítését már sokan várták, amit durumlisztből készült. sonkás tölteléket és tejszínes mártást kapott. A tészta összeállítása nagyon egyszerű volt hiszen csak liszt, só és víz kellett hozzá. A nyújtáshoz 3 tészta nyújtó állt a rendelkezésünkre. Nagy feladatot vállaltunk, de tökéletesen sikerült mindenkinek megoldani. Az ételek mindenki számára meglepetést okozott, nem is gondolták volna, hogy tudnak ilyen finom töltött tésztát készíteni. Akik túl aprólékosnak találták a tortellinit ők raviolit készítettek

 

Az előtérben tojás festés várta a gyerekeket és szülőket.

 

A délutánon még köret kostólóban is részt vettek a családok. Bulgurt, árpát (gerslit), hajdinát, kölest, kuszkuszt, quinoat lehet kóstolni. Kértük őket, hogy 1-3-ig szavazzanak a legjobbra. A kostólásban 35 fő vett részt, a nyertes köret a gersli (árpa) lett, második a bulgur és a 3. helyezett a kuszkusz. A köles és quinoa többeknek is első helyre került, de a hajdina sem csalódott, hiszen ő is kapott szavazatokat.

.

A délután fantasztikus hangulatban telt, annak ellenére, hogy zsúfolt volt a tankonyha, hiszen 26 fő főzött együtt, akiket 12 önkéntes segített.

 

A következő alkalommal a piték kapnak főszerepet.