EESZT
2020. 08. 25.

Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér

Egy kis segítség az EESZT  használatához

Ez kell majd a későbbiekben ahhoz, hogy a gyermek e-receptjét a patikában ki tudják váltani, de lehetőségük van gyermekük leleteit is letölteni a felületről.

Ehhez szükség van először a gyermeknek személyi igazolványra 

Amennyiben, még nincs igényelni kell a kormányablakban :

    • A gyermek (kérelmező) nevében a kiskorú törvényes képviselője jár el, azonban a kiskorú személyes megjelenése
     kötelező.
    • a gyermek személyazonosító igazolvány kérelem benyújtásakor a szülők (törvényes képviselők) együttes megjelenése szükséges. Az okmány kiadásához közös hozzájáruló nyilatkozatukat egyidejűleg teszik meg.

A gyermeket regisztrálni kell az ügyfélkapun. 

               Okmányirodában, kormányablakban, egyes postai ügyfélszolgálaton személyesen. A regisztrációhoz kell a gyermek személyigazolványa, valamint a gyermeknek létre kell hozni egy e-mail címet. A hivatalnban fognak kérni egy egyedi felhasználó nevet, érdemes olyat mondani amit nem felejtünk el. 

Regisztráció után a megadott email címre kapunk egy aktiváló kódot ami 72 órán belül aktiválni :  https://ugyfelkapu.gov.hu/

                                                           

 

Az ügyfélkapus felhasználónév, jelszó segítségével be tudnak lépni a EESZT oldalára Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér

                                                                                                                                                            https://www.eeszt.gov.hu

Itt még TAJ-szám azonosítást kér a rendszer.

Ahhoz, hogy a gyermekük e-receptjeit ki tudják váltani, a szülő "meghatalmazhatja saját magát", hogy a gyermek ügyeit intézze.

    

 • Önrendelkezés fül
 • Személyes információk fül alatt beállítható: - Személyes értesítési adatok :  Adja meg elérhetőségét, amire értesítéseket kérhet e-mail cím , vészhelyzet esetén értesítendő személy nevét telefonszámát.
 • Értesítések beállítása fül - Itt beállíthatja, hogy az e-mail címére küldjön-e értesítést a rendszer.
 • Új meghatalmazás fül alatt hatalmazhatjuk meg akár saját magunkat. Két meghatalmazás van egyik az  eRecept kiváltásához, a másik a Lakossági Portál funkcióinak eléréséhez. Érdemes mindkettőt megcsinálni, külön-külön kell ugyan ezen az oldalon. Elöször a "Meghatalmazás eRecept kiváltááshoz" körre kattintunk, majd kitöljük a kért adatokat, utána a "Lakossági Portál funkció" körre kattintva ujra kitöltjük az adatokat. Ajánlom mindenkinek, mert ezeket - feltehetően - csak egyszer kell megcsinálni. De egyszer biztos.. 😉 Használják bátran, főleg a krónikus betegségben szenvedők, a gondozott betegek, gyakran orvoshoz fordulók, ill. bárkinek javaslom. Nemcsak az e-recept kiváltáshoz, hanem a leletek megtekintéséhez, letöltéséhez is segítséget ad.