Amikor beüt a cukor

Amikor beüt a cukor

Amikor beüt a cukor

Szerző

LING-BALOGH ERNA

Kiadó

Kalliopé Kiadó

Oldalak száma

344

IBSN

978-615-5378-38-6

A könyv olvasása közben nem meglepő a hangos nevetés, ez egy igazán szórakoztató regény. Ha nem a kedvenc elfoglaltságok között szerepel az olvasás akkor is érdemes beszerezni a könyvet, tényleg letehetetlen. Itt a lehetőség, hogy a pedagógusokat megajándékozzátok egy könnyvel, aminek a segítségével megérthetik min mennek keresztül a diabosok.      

Ha tőlünk rendelitek a könyvet akkor azzal támogatjátok az 1-es típusú diabéteszes kamaszok táboroztatását.

2012-ben volt az első táborunk, 2021-ben már 10. alkalom volt, amikor 41 érintett kamasz 26 önkéntessel töltött el egy felejthetetlen hetet.  

Táboraink sikerének kulcsa az önkéntesek akik soha el nem múló jókedvvel, türelemmel vesznek részt a programokban. Az önkéntesek egyetemisták vagy fiatal pályakezdők. De mindenkinél valamilyen formában beütött a cukor.  Vagy maga is érintett, vagy testvérként, szerelemként, barátként. Tábor főszervezője Eszter aki maga is érintett, nagyon sokat dolgozik azért, hogy mindenki számára felejthetetlen élmény maradjon az együtt eltöltött hét.

Erna az írónő 2020-ban velünk volt a táborba, a tábor szellemisége ott ragadta el, amit a könyvben is érzékeltett.  

 

 

bővebben...
Fogyasztói ár 3 990 Ft

A termékről bővebben

Izolda: 13 éves vagyok, van egy majom bátyám, és szerelmes vagyok az úszásba. Az életem fél évvel ezelőtt kifordult a négy sarkából. Diabéteszes lettem, úgyhogy a napjaim anya vizslató tekintete mellett vércukormérésből, inzulinadagolásból és diétázásból állnak. A testem megváltozott, de nem csak úgy, ahogy a kortársaimnak, a lehetőségeim szűkültek, a világot pillanatnyilag eléggé utálom. Nem akarok táborozni, inzulinpumpát viselni, sőt, ha lehet, nem is szólnék senkihez. Köszönöm a figyelmet!

Panka: Annyira várom a diabéteszes tábort! Addig is shoppingolok anyával, ottalvós bulikat tartunk Lillával, és elmegyek az orvosomhoz is, hogy megnézzük az értékeimet. A fiúkkal leszámoltam, főleg azokkal, akik egészségesek, de amúgy jól vagyok. Minden reggel pozitív megerősítésekkel indítom a napot, az ágyam alatt rejtegetem a rajzaimat, és imádom a tábort. Vagy ezt már mondtam?

Mór: Fesztiválozni akartam azon a héten, vágod? De most ott tartunk, hogy a húgomat, Izzit kell elkísérnem egy táborba, amiről semmit nem tudok, és nem is érdekel. Arról már ne is beszéljünk, hogy a családom fél éve átnéz rajtam, mert minden percüket szénhidráttáblázatok fölött töltik. Az persze feltűnik nekik, amikor picikét kések otthonról egy buli után...

 

 

 

vélemények

2021. 12. 18

Kelly és Lupi olvas

Most egy blogger véleményt szeretném megosztani

És persze nem hagyhatom ki a "cukros" részt sem. Ahogy az értékelés elején írtam, nem túl sok dolgot tudok róla. Picit féltem, hogy mennyire lesz "szájbarágós" ez a betegség, mennyire fogja rányomni a bélyegét a történetre, de őszintén be kell valljam, kellemesen csalódtam. Pont annyi információt kaptunk, amennyivel esetlegesen tudunk segíteni egy bajba jutott cukorbetegen, amennyi ahhoz kell, hogy ne kapjunk frászt egy "pen" láttán és hogy ne akarjuk őket olyan ételekkel tömni, amik számukra veszélyesek. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a könyv végén kapunk egy rövid összefoglalót a fontosabb fogalmakról.

A teljes vélemény : http://www.kellylupiolvas.com/2021/11/ling-balogh-erna-amikor-beut-cukor.html

2021. 12. 18

Anna

Kürthy Anna pszichológus véleménye :

Egy jó szöveg segít abban, hogy elfogadással tekintsünk önmagunk és mások felé, az Amikor beüt a cukor pedig éppen ezt célozza meg. Szereplőivel való könnyű azonosulás során összehasonlíthatjuk a szereplők viselkedését a sajátunkkal, megvizsgálhatjuk, hogyan reagálnak szülők, tinédzserek, diabosok, nem diabosok egy-egy helyzetben és feltehetjük a kérdést: mi vajon mit tennénk? Mindez segíthet problémáink tudatosításában, és segíthet szavakba foglalni mindazt, amit korábban nem tudtunk kifejezni. A regény segítségével megismerhetjük más emberek és a magunk mozgatórugóit, erősítve ezzel az elfogadást, legyen szó bármilyen nagy változásról az életünkben. Nem titkolt célja a regénynek az érzékenyítés, amit éppen ezért nagyon szép módszerrel visz végbe. 

A teljes vélemény itt olvasható : 

https://docs.google.com/document/d/1K9jtr8xbBj44tpQDYEIdTkDsGzA3QwsG/edit?usp=sharing&ouid=116508127475913625480&rtpof=true&sd=true

 

2021. 12. 15

Niki

Dorci nagyon jól szórakozik rajta, nagyon tetszik neki a szókimondó stílusa, a nyíltsága, a közvetlensége. Én meg nem olvastam, csak részleteket tudok, amiket felolvasott a családnak, de mi is jókat derültünk rajta! Sőt, az a rész ami nagyon tetszik  Dorcinak, befotózva átküldi a barátnőinek is, úgyhogy nem csodálkoznék, ha kölcsönkérnek a könyvet :)

Meg egyszer köszönjük, baráti üdvözlettel.

2021. 12. 11

Mónika és Bernadett
Kiolvastam a könyvet, mint anyuka. Sokszor megkönnyeztem, de több alkalommal okozott vidám perceket. A szereplőket magam elé képzelve szinte filmbe illő módon jelentek meg.
Lányom, Bernadett 15 éves, 6 éve él diabétesszel. Sokszor nehéz neki, főleg az elfogadás terén. Ez a könyv ebben hatalmas segítséget nyújt! Köszönet a könyvért❣ Örültem hogy lányom is kiolvasta!
Az ő korosztályáról szól. Remek ötlet, hogy a szereplők különböző karakterek, láthatjuk különböző szemszögből a diabéteszhez fűződő kontaktusukat. 
Remélhetőleg film is készül majd a könyv alapján, mert hiányt pótló lenne!
Hála és köszönet a könyvért! 

2021. 12. 11

Laura
Imádtam , már kiolvastam kétszer is . 😀 Az egyik kedvencem lett . 
A kisfiam diabos ( 2 éves ) és neki rendeltem meg már előre ha nagy lesz biztosan nagyon fog neki tetszeni . A tartalmát röviden el meséltem neki. 😀 
Köszönöm a könyvet diabos anyukaként nagyon hasznosnak és izgalmasnak találtam .
Először azt hittem ,hogy három tini elmeséli az életét de , hogy a szálak egybe fonódnak  erre nem számítottam . Egyszerűen zseniális le sem bírtam tenni .
Köszönöm, hogy meg írtátok a könyvet . 
 

2021. 11. 23

Ambivalentina

Nagyon kíváncsi is voltam, hogy egy ilyen kezdeményezés által megíródott könyv mennyire fog működni. Mennyire lesz szájbarágós, száraz és mennyire tud érvényesülni maga a történet, mennyire lesz a kettő párhuzamos és mennyire fog összeolvadni. Őszintén borzasztóan meglepődtem, de csak úgy pörögtek az oldalak az ujjaim alatt. Együltömben nem tudtam elolvasni, ahhoz azért hosszú darab, de teljesen magával rántott a nyári hangulat, a tábor, és a fiatalos és lendületes karakterek.

A teljes véleményt itt olvashatjátok :  http://www.ambivalentina.hu/2021/11/amikor-beut-cukor-blogturne-klub.html

2021. 11. 23

Könyv és más(blog)

Kíváncsi voltam, hogyan fogja megközelíteni a diabétesz témáját, és mennyire alkalmas arra, hogy a tinédzser korosztályt érzékenyítse, vagy segítsen nekik megbirkózni állapotukkal. A tapasztalataim nagyon pozitívok voltak, hiszen ez a könyv amellett, hogy hitelesen mutatja be a témát és segít átérezni, milyen együtt élni a cukorbetegséggel, ízig-vérig ifjúsági történet is, romantikával, nyári kalandokkal és némi izgalommal.

A teljes véleményt itt olvashatjátok : https://konyvesmas.blogspot.com/2021/11/amikor-beut-cukor-ertekeles-es.html

Támogatók
Erzsébet Tábor
Mol Alapítvány
Medtronic Hungária Kft.
77 Elektronika Kft.
Di-Care Zrt.
Roche Magyarország Kft.